Woonbegeleiding voor mensen met beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag
Woonbegeleiding bij moeilijk verstaanbaar gedrag wordt in Huize Henricus geboden met de visie dat persoonlijk contact de basis vormt.
Wie begeleiding nodig heeft door beperkingen of persoonlijke problemen wil graag ondersteuning op maat. Dat leveren de woonbegeleiders van Huize Henricus.
Uitgangspunt is de gedachte dat iedereen voor zichzelf een kwalitatief goed leven wil, ook mensen met een verstandelijke beperking of moeilijk verstaanbaar gedrag. Naast een dak boven het hoofd en voedzaam eten, denken wij daarbij aan sfeervol wonen, de gelegenheid om competenties te ontwikkelen, een zinvolle dagbesteding, het beoefenen van hobby’s en het onderhouden van contacten met familie en vrienden. Realisatie van deze doelen vraagt om maatwerk en persoonlijke aandacht.
Woonbegeleiding met 24-uurszorg
Om de woonbegeleiding op Huize Henricus zorgvuldig te organiseren, is er een team met groepsbegeleiders die stevig in de schoenen staan. Het zijn goed geschoolde begeleiders met minimaal een MBO 4-diploma. Zij ondersteunen de volwassen bewoners waar nodig bij de algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL).
De 24-uursbegeleiding wordt geleverd met drie diensten van (meestal) zes uur: een ochtenddienst, een avonddienst en een nachtdienst. Overdag zijn de bewoners onder de hoede van de groepsleiders op de dagbesteding.
Persoonlijk begeleider
Iedere bewoner heeft een persoonlijk begeleider (pb-er). De pb-er draagt zorg voor het uitvoeren van het persoonlijk begeleidingsplan.
De pb-er begeleidt een bewoner bij bezoeken aan huisarts, tandarts, specialist of externe behandelaar (bijvoorbeeld de ggz). De pb-er zorgt dat de bewoner contact met familie kan onderhouden en ondersteunt bijvoorbeeld bij het aankopen van kleding. De pb-er is tevens het aanspreekpunt voor mentoren en externe behandelaars met vragen. Vlot antwoord volgt doordat de pb-er hen in contact brengt met de juiste mensen binnen de organisatie.
Gedragsproblemen vragen om kennis
Om mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag goed te kunnen begeleiden is vaak extra kennis nodig. Daarom volgen de medewerkers van Huize Henricus niet enkel cursussen bedrijfshulpverlening (BHV), maar is er ook veel aandacht voor scholing over bijvoorbeeld psychiatrische stoornissen, hechtingsproblematiek of coachingstechnieken.
Op verschillende manieren vergroot Huize Henricus de expertise van medewerkers. Zo is er een uitgebreide bibliotheek voor groepsbegeleiders. Soms wordt er een gastdocent uitgenodigd om een lezing te geven over een bepaald onderwerp. Daarnaast is bij de teamvergaderingen en in de werkbegeleiding veel aandacht voor ieders werkhouding. Op een positieve manier geven wij elkaar feedback: welke begeleidingsstijl bevordert goed contact met bewoners en welke houding versterkt probleemgedrag?
Leer-werklocatie
Huize Henricus is een erkende leerwerk-locatie. Dat betekent dat stagiaires deel uitmaken van het team. Soms biedt Huize Henricus een werkplek aan voor leerlingen die de beroeps begeleidende leerweg volgen (BBL).
Beroepsonderwijs Bedrijfsleven
Postbus 7258,
2701 AG Zoetermeer
Werken bij Huize Henricus?
Interesse om bij ons te komen werken? Bekijk hieronder de vacatures die we op dit moment hebben. Is er geen vacature groepsleider beschikbaar? Een open sollicitatie sturen mag altijd.
Solliciteren?
Stuur je CV + motivatie + opleiding + adresgegevens + foto naar info@huizehenricus.nl
Wij nemen dan contact met je op.
Vrijwilligers zijn altijd welkom
Voor vrijwillig medewerkers is altijd plek bij de woon-werkvoorziening in Emmer-Compascuum.
Vertel wat je leuk vindt om te doen. Hoeveel tijd wil je investeren? Wat wil je leren? Bewoners hebben baat bij extra aandacht, dus voor vrijwilligemedewerkers maakt Huize Henricus graag ruimte.
Wil je betaald werken? Kijk dan elders op deze pagina. Een open sollicitatie sturen mag altijd.