Woon-werkvoorziening Drenthe met 24-uursbegeleiding 

Wie een woon-werkvoorziening in Drenthe zoekt met 24-uursbegeleiding, kan terecht bij Huize Henricus. Kom beschermd wonen en werken op deze locatie. Het leven hier is afgestemd op mensen met een verstandelijke beperking en soms licht psychiatrische problemen.

Kun jij niet zelfstandig wonen, maar zoek je een goede woonplek waar je zo zelfstandig mogelijk mag zijn? Bij Huize Henricus is het dagelijks leven duidelijk gestructureerd. Overdag doet iedereen zinvolle activiteiten bij de dagbesteding.

Door de intensieve zorg op Huize Henricus voelen bewoners zich zo veilig als mogelijk binnen de grenzen van hun persoonlijkheid. Ze hebben ieder een ruime zit-/slaapkamer met douche en toilet. Er wordt gezamenlijk gekookt en gegeten. Er is een gemeenschappelijk te gebruiken woonkamer, eetkamer en keuken op de begane grond.

Bij de dagbesteding is keus. Er vindt een grote verscheidenheid aan activiteiten plaats. Kies of je wilt werken in de houtwerkplaats, de tuin, het huishouden of in het atelier. Na werktijd is er ruimte voor hobby’s zoals fitness, paardrijden, fietsen, boogschieten of muziek maken.

Huize Henricus ademt een warme sfeer. Doorgaans zijn de bewoners trots op hun mooie woonlocatie en het werk dat zij doen  Lees hieronder hun persoonlijke verhalen.

Wat deze woon-werkvoorziening in Drenthe zo bijzonder feestelijk maakt

Bekijk ook onze facebook-pagina (klik op onderstaand logo)

Woon-werkvoorziening Drenthe facebook

Maak kennis met de bewoners van Huize Henricus 

Elke dag gestructureerd en zinvol aan de slag met klussen of andere dagbesteding

Maak kennis met de bewoners van Huize Henricus 

Elke dag zinvol aan de slag

 • Slider-dagbesteding-huishoudelijke-taken-03
 • Slider-dagbesteding-huishoudelijke-taken-04
 • Slider-dagbesteding-huishoudelijke-taken-01
 • Slider-dagbesteding-huishoudelijke-taken-02
 • Slider-dagbesteding-klussen-00
 • Slider-dagbesteding-klussen-05
 • Slider-dagbesteding-klussen-06
 • Slider-dagbesteding-werkplaats-02
 • Slider-dagbesteding-werkplaats-05
 • Slider-dagbesteding-werkplaats-01
 • Slider-dagbesteding-atelier-02
 • Slider-dagbesteding-atelier-03
 • Dagbesteding-atelier-01-Huize-Henricus
 • Slider-dagbesteding-werkplaats-00
 • Slider-dagbesteding-sport-02
 • Slider-dagbesteding-sport-01
 • Slider-dagbesteding-sport-03
 • Slider-dagbesteding-sport-00

Bewoners vertellen wie ze zijn en wat het wonen bij Huize Henricus voor hen zo bijzonder maakt.
< De slider stopt als je er met de muis op staat >

 • Ik ben Hylke,

  Ik woon nu al 10 jaar op Huize Henricus. Ik was 30 toen ik naar Huize Henricus ging. Ik hou van pannenkoeken, schilderen, het theater en zingen.
   
  Mijn grote passie is dansen, maar dat heb ik al een tijdje niet gedaan. Het is fijn wonen op Huize Henricus, omdat er een huiselijke sfeer is, wat je niet meer overal vindt in wooninitiatieven. 
  woon-werkvoorziening-drenthe-hylke
  Groetjes, Hylke.
 • Hallo, ik ben Jefke en woon nu met veel plezier ongeveer een half jaar op Huize Henricus samen met mijn kat Gizmo.
   
  Ik heb het hier heel gezellig met de andere bewoners en de begeleiding. Ook kan ik hier mijn vele hobby’s uitoefenen zoals tekenen, kleuren, muziek luisteren, muziek maken, dansen, legpuzzels, woordzoekers, films kijken en nog veel meer!
   
  Hier thuis op Huize Henricus doe ik ook met veel plezier de dagbesteding, enkele taken die ik mag doen zijn dieren verzorgen en in de tuin. Op het atelier doe ik o.a. tekenen, schilderen en nog veel meer!! 
   
  Jefke
  Groetjes van Jefke en een poot van Gizmo (mijn kat)
 • Hallo, ik ben Claudia!

  Inmiddels woon ik alweer ongeveer 7 jaar op HH, waar ik het erg gezellig vind. Blij ben ik met mijn appartement, welke achter in de villa is. Samen met nog een bewoner woon ik hier, echt naar mijn zin.
  Graag ga ik naar de dagbesteding, dit is erg leuk om te doen. Omdat ik een echte dierenvriend ben, kijk ik altijd uit naar de dinsdag en donderdag. Dan doe ik de verzorging van de dieren in onze dierenweide.

  Enkele van mijn hobby’s zijn wandelen, t.v. kijken maar ook sporten. Met name hardlopen en zwemmen doe ik erg graag. Hier kan ik mijn ‘ei’ goed in kwijt. Zwemmen doen we met bijna de hele groep om de week, naar de sportschool gaan we tweemaal in de week. Hardlopen doe ik meestal op het zandpad, richting de Duitse grens.

  Nogmaals wil ik laten weten dat ik het erg fijn vind om achter te wonen, super gezellig is dat meestal.
  Sinds kort heb ik ook een aquarium, en de begeleiding is erg leuk!

  Claudia
  Groetjes Claudia
 • Hallo, mijn naam is Henk,

  Ik ben 28 jaar en woon sinds 2016 op Huize Henricus met veel plezier. Ik ben gek op sporten zoals fitness, zwemmen, paardrijden en muziek maken op de zaterdag. Mijn favoriete voetbalclub is zoals je al kon zien Ajax en ik mis bijna nooit een wedstrijd van hen. Een andere grote liefhebberij is piratenfestijnen en formule -1 om Max te kunnen volgen.

  Maar ook in het dagelijkse leven ben ik druk op de dagbesteding bij hout, tuin en atelier waar we mooie werkstukken maken. Iedere dag krijg ik binnen Huize Henricus de handvaten aangereikt om fijn door het leven te kunnen gaan, wat me enorm helpt.

  Henk-Schoenmaker
  Henk
 • Hallo mijn naam is Susan

  Ik ben 30 jaar en woon sinds 2016 op Huize Henricus.

  Ik volg 5 dagen in de week dagbesteding. 3 dagen in de huidhouding en 2 dagen op het atelier. Ik ben bezig met een schilderij van een kat. Dit vind ik leuk.

  In mijn vrije tijd doe ik graag een spelletje op mijn tablet of kijk ik graag tv. Ook vind ik het leuk als ik een stukje mag fietsen of wandelen.

  Susan-B-Huize-Henricus
  Groetjes Susan
 • Hallo mijn naam is Suzan 

  Ik woon sinds november 2014 in Huize Henricus met veel plezier. Hiervoor heb ik in een pleeggezin in Koekange gewoond en met geiten en schapen gewerkt.

  Ik ga graag naar de kerk om daar in het kerkkoor mee te zingen. Ondertussen ben ik gedoopt en vind hier een stukje innerlijke rust en voldoening.

  Ik sport graag en knoop graag allerlei bandjes met parakoord. Ook koken is een favoriet van me.

  Op de dagbesteding houd ik me graag bezig in de houtbewerking met het opknappen van allerlei oude meubeltjes etc. Ook in de tuinen en atelier zijn er mooie dingen te doen.

  Suzanne-vd-Veen
  Groetjes Suzan
 • Hallo mijn naam is Damien, ik woon nu al met veel plezier drie jaar op Huize Henricus.

  Ik werk veel op de dagbesteding, vooral op de houtwerkplaats. Hier doe ik van alles, bijvoorbeeld het onderhouden van de kloostertuin, met hout werken of andere technische klusjes. Hiernaast werk ik ook op het atelier, hier maak ik schilderijen of andere kunst. Deze verkopen wij op verschillende markten.

  Sinds ik hier ben komen wonen ben ik erg gezond gaan leven en ben daardoor veel bezig met krachttraining en cardio! Ik ben heel veel afgevallen en daar ben ik trots op.

  In mijn vrije tijd ben ik veel aan het gamen, films kijken of diamond painting. In het weekend ga ik graag met de groep feesten, of naar een festival. Daarnaast draai ik graag de plaatjes tijdens de gezellige avonden hier op Huize Henricus.

  Ik hou enorm van gezelligheid en ben altijd in voor een praatje!

  WhatsApp Image 2023-09-24 at 13.51.44
  Damien
 • Hallo ik ben Dennis

  Ik woon nu sinds 1 jaar in Huize Henricus.
  Sinds dag één ben ik met de strijd begonnen om weer een gezonde levensstijl te krijgen! Ik had in het verleden veel overgewicht waardoor ik niet alles kon doen wat ik wou. Ik ben ondertussen bijna 53 kilo afgevallen. En kan overal weer aan mee doen zonder problemen. Ik sport graag, en hou van een flinke uitdaging. Tijdens een van de bewonersvakantie’s heb ik bijvoorbeeld 20 km door de bergen van Spa gelopen, tijdens een georganiseerde hike met begeleiding. Iets wat ik vroeger niet zou kunnen. Ik ben trots op het resultaat, ondanks dat het veel uitdaging was met veel vallen en opstaan.

  Ik werk 5 dagen per week in de dagbesteding, ik hou ervan om mijn kamer een grondige schoonmaakbeurt te geven. Ook op de houtwerkplaats vind ik het mooi om dingen te repareren. Ondanks dat ik soms juist de dingen verder kapot maak, fix ik het uiteindelijk toch.

  In mijn vrije tijd hou ik van gamen, films kijken, beter leren schrijven en beter leren tekenen daarnaast vind ik het ook leuk om uitstapjes te maken met mijn ouders en de bewoners van huize henricus en uitgebreid te koken voor de groep.

  WhatsApp Image 2023-09-24 at 13.50.17
  Dennis
Woon-werkvoorziening Drenthe

Kloosterweg 40-42
7881 LG  Emmer-Compascuum

Telefoon 06 509 00 060
E-mail info@huizehenricus.nl

Kloosterweg 40-42
7881 LG  Emmer-Compascuum

Telefoon 06 509 00 060
E-mail info@huizehenricus.nl