Dagbesteding in Emmercompascuum Huize Henricus


Huize Henricus dagbesteding in Emmercompascuum Drenthe

Dagbesteding in Emmercompascuum bij Huize Henricus

Bij onze dagbesteding in Emmercompascuum is plaats voor twaalf mensen met een beperking. Vijf dagen per week kunnen bewoners zinvolle, bruikbare producten maken die worden verkocht. Vooralsnog bieden we dagactiviteiten in het schildersatelier en de houtwerkplaats. Daarnaast kunnen projectmatige activiteiten ingezet worden als bijvoorbeeld vilten, kaarsen en zeep maken. Wie ervoor kiest kan ook in de tuin werken. Per zes bewoners is er een beroepskracht aanwezig.

Ambachtelijk werk

De bewoners doen op de dagbesteding in Emmercompascuum geen simpele, saaie arbeid, maar verrichten ambachtelijk werk dat mooie en goede producten oplevert. Er wordt gewerkt zonder tijdsdruk, in een fijne sfeer. Er zijn meerdere lokalen. In de houtwerkplaats heerst orde, maar zal altijd enig rumoer zijn, gezien de aard van de werkzaamheden. In het atelier is het daarentegen rustig. Dit is belangrijk vanwege de hypersensitiviteit van sommige bewoners met een stoornis in het autistisch spectrum.

Huize Henricus dagbesteding in Emmercompascuum Drenthe 2

Huize Henricus dagbesteding in Emmercompascuum Drenthe 3

Vraaggestuurd werken

Er wordt zoveel mogelijk vraaggestuurd gewerkt. Met de bewoners word een afwisselend en gestructureerd programma gemaakt. Zij krijgen begeleiding bij het ontwikkelen van ambachtelijke en technische vaardigheden. Arbeidsroutine, tempo, concentratie en sociale vaardigheden die passen bij de persoon. De werkplekken worden op verschillende manieren en niveaus gestimuleerd. In de middagpauze kunnen de bewoners brood eten. Zij die niet tegen te veel prikkels kunnen, krijgen een rustige plek aangeboden of mogen op een ander tijdstip pauzeren. Voor de dagbesteding moet een aparte indicatie worden aangevraagd. Huize Henricus hanteert het reguliere P.G.B.-tarief voor ‘dagbesteding met ondersteunende begeleiding’.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide