Dagbesteding Huize Henricus Atelier


Eén van de mogelijkheden van dagbesteding binnen Huize Henricus is werken op het atelier. Op maandag, dinsdag en woensdag van 09.00 tot 16.00 uur maken de bewoners hier kunstzinnige producten. Er worden voornamelijk schilderijen gemaakt, maar ook andere kunstobjecten van diverse materialen. Denk bijvoorbeeld aan aardewerk, steen, glas, hout of meubilair. Het is fascinerend om te zien hoe goed de bewoners zich uiten in dit creatieve proces.

Dagbesteding Huize Henricus atelier Emmen Drenthe

Op maandagmorgen gaat iedereen enthousiast aan de slag. ’s Morgens wordt er meestal gewerkt aan een opdracht, gekozen door de begeleiding in samenwerking met de bewoners. ’s middags kiezen de deelnemers zelf een onderwerp. In het atelier heerst een ontspannen, prettige sfeer. De deelnemers voelen zich er thuis, waardoor ze zich kunnen ontplooien.

Regelmatig wordt de gemaakte kunst verkocht. Met de opbrengst worden nieuwe materialen gekocht voor het atelier.  U zult het werk ook geregeld aantreffen op kunstmarkten en exposities.

De medewerkers dagbesteding

De medewerkers van het atelier in Huize Henricus zetten zich op een creatieve wijze in voor het welzijn van de bewoners. Zij motiveren de creatievelingen met hart en ziel.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide